Powered By Blogger

torek, 5. februar 2013

Lazanja s sojinim mesom in paradižnikom


Najprej s slanim kropom popariš sojino meso, pustiš, da se zmehča. Potem sojino meso odcediš in ga popečeš na oljčnem olju. Lahko pa pred tem prepražiš tudi čebulo in česen, vendr jaz ne, ker Maša :) ne mara čebule in česna. Če pa delam lazanjo, jo delam, ko smo vsi štirje doma ;-). Rahlo popečeno sojino meso začiniš z malo popra, s soljo in origanom in zaliješ  s paradižnikovo mezgo ter pustiš do kratkega vretja. V drugi posodi pripraviš bešamel: razpustiš margarino (uporabljam Vitaquell Gourmet), dodaš pirino moko (T 650) in zaliješ s soja-riž mlekom, dodaš ščep soli in naribaš muškatni orešček. Z metlico očasno premešaš in pustiš, da zavre.

Pekač na dnu naoljiš in prekriješ z bešamelom. Potem začneš z nalaganjem plasti: testenine, bešamel, omaka itn. Za vrhnjo plast pustiš malo več bešamela, ki se lepo zapeče. Če ješ sir, daš na vrhnjo plast še nariban parmezan. Potrebno pa ni. Priporočam polnozrnate pirine testenine (Natur pur) brez jajc.

Sestavine:
za omako
- sojino meso (pol jušnega krožnika),
- paradižnikova mezga (0,5 l)
- sol, poper, origano,
za bešamel
- 1 žlica margarine (lahko masla),
- 1/2 l sojino-riževega mleka
- ščep soli, muškatni orešček.
in lazanje.

Čas priprave: 15 inut za omaki in 30 minut za peko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar