Powered By Blogger

torek, 15. september 2015

Sladko-kisli tofu z brokolijem in mandlji



Sestavine za 3 osebe:
- 1 navaden tofu
- 400 g brokolija
- koruzni škrob
- tamari
- ingver v prahu
- ketchup
- agavin sirup
- sol, voda
- sončnično olje
- mandlji v lističih

Tofu narežeš na majhne kocke in ga kratek čas mariniraš s tamarijem (ali sojino omako).
Posebej v soparniku (ali v vreli slani vodi) skuhaš brokoli, narezan na manjše koščke.
Mariniran tofu povaljaš v koruznem škrobu ter ga pečeš na sončničnem olju, začiniš z ingverjem v prahu, po potrebi dosoliš in lepo zapečeš. Medtem v skodelici zmešaš ketchup (2-3 JŽ), tamari (1 JŽ), agavin sirup (1 JŽ), razredčiš z vodo, dodaš še ingver v prahu in 1 JŽ škroba. Z mešanico zaliješ tofu in dodaš kuhan borkoli, vse premešaš in na kratko kuhaš, po potrebi razredčiš z vodo. Posebej v ponvi prepražiš mandlje v lističih ter z njimi posuješ že servirano jed. Za prilogo paše riž.