Powered By Blogger

sreda, 20. februar 2013

Veganski sadni kruh

Najprej zmešaš suhe sestavine, potem dodaš ostalo: mandlje, naribana jabolka, javorjev sirup. Vse setavine zmešaš v gladko maso, ki jo naložiš v rahlo z oljem namaščen pekač. Pred peko pustiš počivati pol ure. Pečeš na 180° C, 30 minut.

Sestavine:
- 200 g polnozrnate pirine moke,
- 1 ščep soli,
- 1 čajna žlička vinskega kamna,
- 1 jedilna žlica temnega kakava,
- 1 čajna žlička cimeta,
- vanilija v prahu, ingver, kardamon v prahu, po okusu,
- 80 g celih mandljev (ali lešnikov),
- 100 g rozin,
- 100 g javorjevega sirupa,
- 300 g grobo naribanih jabolk.

Čas priprave: 45 minut (plus 30 minut počivanja).