Suhe sestavine:
- 130 g pirine (T650) moke
- ¼ čž sode
- ¼ čž soli
- ¼ čž bourbonske vanilije
- 160 g kokosove moke
Mokre sestavine:
- 75 g kokosovega (ali drugega rastlinskega) mleka
- 135 g kokosovega (ali drugega) sladkorja
- 65 g kokosovega razpiščenega (ali sončničnega) olja
Čokoladna dekoracija:
- 50 g veganske temne čokolade za preliv
Zmešaš suhe sestavine in posebej mokre. Mokre sestavine vmešaš v suhe. Z mokrimi rokami oblikuješ piškote, pečeš 8 do 10 minut na 180°C.
Čokolado raztopiš v posodi na sopari in pečene piškote poškropiš s čokolado.
Priporočam kokosovo olje, kokosovo mleko in kokosov sladkor, ker je okus s temi sestavinami najboljši. (Recept ni moj, povzet in malenkost prirejen ;-)