Powered By Blogger

sobota, 16. marec 2013

Čokoladno borovničeva tortica





Petrin recept testa za t.i.  oreo srčke oz. za veganski čokoladni biskvit me je zelo navdušil, tako da sem ga že 2x ponovila, tokrat ne v obliki piškotkov, ampak v obliki tortice. Odličnega, slastnega okusa je in zelo enostavno ga je pripravit!

Povzemam recept z testo:

- 120 g pirine moke (T 650),
- 30g + 2 JŽ temnega kakava v prahu (Alnatura),
- 78g + 2 JŽ sladkorja (Bio Natur pur Rohrzucker),
- 1/4 čž soli,
- 1/2 čž pecilnega praška - vinski kamen (Alnatura),
- 1 čž bio vanilijevega sladkorja,
- 44 g stopljenega kokosovega olja,
- 3 jž rastlinskega mleka,
- 2 jž agavinega sirupa.
V eni skledi zmešaš tekoče sestavine, v drugi suhe, nato pa tekoče primešaš suhim in dobro zmešaš, lahko z mikserjem (spirlnim) ali z roko. Masa naj pol ure počiva. Pečico segreješ na 150 °C . Testo enakomerno razporediš (lahko z roko) v pekač z obodom, ali v majhne pekače za pite (10 cm premer) in jih pečeš 15 minut (oz. 10 minut v majhnih pekačih) v pekaču ali na peki papriju, če je testo v tortnem obodu ali modelu. Testo po peki ostane mehko.

Ko se testo ohladi, ga nadevaš s stepeno smetano in borovnicami (ali katerimkoli drugim svežim/zamrznenim/vloženim sadjem). Ameriške borovnice so zrasle doma. :)

Za nadev:
- stepena sojina smetana Soyatoo,
- borovnice (ali katerokoli sadje, samo da ne spušča preveč soka).

Torto je najbolje za nekaj časa postavit v hladilnik, ali na kratko v zamrzovalnik, da se smetana malo strdi ker nima nobenih dodatkov za srjevanje.

Čas priprave: 50 minut.