Powered By Blogger

nedelja, 17. november 2013

Popečeni pirini svedrci s sušenim paradižnikom

Testenine skuhaš do al dente. Medtem v ponvi  na oljčnem olju rahlo popražiš nasekljano rdečo čebulo. Posušene paradižnike (vložene v olju, zato čim bolj odcejene) narežeš na manjše koščke. Dodaš jih k čebuli, zaliješ z ovseno smetano, začiniš s soljo, naribanim muškatnim oreškom in poprom malo pogreješ, ni treba kuhati. Testenine razporediš  v pekač, poliješ z omako in enakomerno premešaš s testeninami. Na vrhu posuješ z lističi mandljev. Pečeš cca 20 minut na 200°C.

Zelo zelo enostavna in hitro pripravljena jed, s posebnih in odličnim okusom! Za polizat krožnik. :-)
Sestavine za 4 osebe:
-  paket (250 g) kuhanih  pirinih svedrcov (Alnatura),
- oljčno olje,
- 1 manjša rdeča čebula,
- za pest sučenih paradižnikov (konzerviranih v olju),
- 2 dcl ovsene smetane,
- sol,
- muškatni oreh,
- poper,
- 2 pesti  mandljevih lističev.