Petrin recept testa za t.i. oreo srčke oz. za veganski čokoladni biskvit me je zelo navdušil, tako da sem ga že 2x ponovila, tokrat ne v obliki piškotkov, ampak v obliki tortice. Odličnega, slastnega okusa je in zelo enostavno ga je pripravit!
Povzemam recept z testo:
- 120 g pirine moke (T 650),
- 30g + 2 JŽ temnega kakava v prahu (Alnatura),
- 78g + 2 JŽ sladkorja (Bio Natur pur Rohrzucker),
- 1/4 čž soli,
- 1/2 čž pecilnega praška - vinski kamen (Alnatura),
- 1 čž bio vanilijevega sladkorja,
- 44 g stopljenega kokosovega olja,
- 3 jž rastlinskega mleka,
- 2 jž agavinega sirupa.
V eni skledi zmešaš tekoče sestavine, v drugi suhe, nato pa tekoče
primešaš suhim in dobro zmešaš, lahko z mikserjem (spirlnim) ali z roko. Masa naj pol ure počiva.
Pečico segreješ na 150 °C . Testo enakomerno razporediš (lahko z roko) v pekač z obodom, ali v majhne pekače za pite (10 cm premer) in jih pečeš 15 minut (oz. 10 minut v majhnih pekačih) v pekaču ali na peki papriju, če je testo v tortnem obodu ali modelu. Testo po peki ostane mehko.
Ko se testo ohladi, ga nadevaš s stepeno smetano in borovnicami (ali katerimkoli drugim svežim/zamrznenim/vloženim sadjem). Ameriške borovnice so zrasle doma. :)
Za nadev:
- stepena sojina smetana Soyatoo,
- borovnice (ali katerokoli sadje, samo da ne spušča preveč soka).
Torto je najbolje za nekaj časa postavit v hladilnik, ali na kratko v zamrzovalnik, da se smetana malo strdi ker nima nobenih dodatkov za srjevanje.
Čas priprave: 50 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar