O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
nedelja, 3. februar 2013
Polnozrnat pirin kruh z vinskim kamnom
Polnozrnato pirino moko zmešaš z 1 žličko soli in 2 žličkama vinskega kamna. Dodaš 2 žlici oljčnega olja in mineralno vodo, ki vsebuje CO2. Vse sestavine zmiksaš in po želji dodaš 1 do 2 pesti semen (sončnice, lan, sezam). Maso daš v z oljčnim oljem pomaščen pekač. 30 minut pečeš na 200 stopinj in še 20 minut na 180 stopinj.
Sestavine:
- 450 dag polnozrnate pirine moke
- 1 žlička soli,
- 2 žlički vinskega kamna,
- 2 žlici oljčnega olja,
- 450 dcl mineralne vode (s CO2),
- 2 žlici semen (sončnica, lan, sezam).
Čas priprave: 60 minut.
Opombe:
Kruh je zelo okusen in nasiten. Pripravljen in pečen je v 1 uri. Ker ni kvasa, testu ni potrebno vzhajati. Priporoča se tudi v protiglivični dieti.
-
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar