O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
nedelja, 3. februar 2013
Basmati riž s popečenim sezamom in sončnicami
Željeno količino basmati riža popražiš v posodi, v kateri se jed ne prijema, na oljčnem olju, na katerem prej rahlo popražiš strt česen ali začiniš s česnom v prahu. Zaliješ z dvojno količino vode in skuhaš. V riž lahko po kuhanju vmešaš sojino smetano ali žlico kisle smetane. V ponvi prepražiš pest sončnic in pest sezama, ki ju na koncu vmešaš v riž.
Sestavine:
- oljčno olje,
- basmati riž,
- sol,
- česen (lahko v prahu),
- sezam,
- sončnice,
- sojina (kisla) smetana.
Čas priprave: 20 minut.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar