O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
petek, 8. februar 2013
Krompir s sojinim mesom po grško
Naprej s slanim kropom popariš sojine koščke, pustiš, da se zmehčajo. Potem zmehčane sojine koščke če zaliješ/natreš z oljčnim oljem, da se pri peki ne uzsušijo, ampak se lepo hrustljavo zapečejo. Z oljčnim oljem namastiš pekač, vanj položiš sojine koščke (na dno, da se preveč ne izsušijo) na kose narezan olupljen (razen, če je mlad) krompir, dodaš na tanke rezine narezan česen, črne sušene olive, soliš, začiniš z rožmarinom in zaliješ z rdečim vinom. Pečeš v pečici na 200 stopinj celzija, cca 40. minut.
Sestavine:
- sojino meso,
- krompir.
- črne sušene olive,
- česen,
- sol, rožmarin
- 1 dcl rdečega vina.
Čas priprave: 60 minut.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar