Powered By Blogger

petek, 8. februar 2013

Krompir s sojinim mesom po grško


Naprej s slanim kropom popariš sojine koščke, pustiš, da se zmehčajo. Potem zmehčane sojine koščke če zaliješ/natreš z oljčnim oljem, da se pri peki ne uzsušijo, ampak se lepo hrustljavo zapečejo. Z oljčnim oljem namastiš pekač, vanj položiš sojine koščke (na dno, da se preveč ne izsušijo) na kose narezan olupljen (razen, če je mlad) krompir, dodaš na tanke rezine narezan česen, črne sušene olive, soliš, začiniš z rožmarinom in zaliješ z rdečim vinom. Pečeš v pečici na 200 stopinj celzija, cca 40. minut.

Sestavine:
- sojino meso,
- krompir.
- črne sušene olive,
- česen,
- sol, rožmarin
- 1 dcl rdečega vina.

Čas priprave: 60 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar