Powered By Blogger

nedelja, 3. februar 2013

Veganski golaž s polento


Polento skuhaš z dodatkom oljčnega olja in soli. Koščke sojinega mesa posoliš in popariš, pustiš stati nekaj minut, da se zmehčajo. Nato na oljčnem olju v ponvi rahlo prepražiš 1 belo in 1 rdečo čebulo, soliš, da se čebula zmehča. Odcediš sojine koščke in jih pražiš s čebulo. Zaliješ s paradižnikovo mezgo (domačm pasiranim paradižnikom), zavreš, dodaš rdeče ali črno vino (modra frankinja da odličen okus) in začimbe - lovorjev list, rožmarin, origano, timijan in še kratek čas kuhaš. Po mojem okusu zraven najbolj paše polenta in zelena solata.

Sestavine (za 2 osebi):
- koruzni zdrob za polento,
- 1 bela čebula,
- 1 rdeča čebula,
- sojini koški (3 pesti, ali več, odvisno od okusa),
- 0,5 do 0,75 l paradižnikove mezge,
- 1 do 1,5 dcl rdečega/črnega vina,
- lovor, rožmarin, origano, timijan.

Čas priprave: 30 minut.

Opomba:
Ne spomnim se več kje in kdaj sem slišala (zdi se mi,  da na vadbi joge...), da naj kuhar/ica hrane ne bi poskušal/a, med kuhanjem  in preden jo ponudi... Če kje, se pri pripravi veganskega golaža, zaradi ustrezne količine vina in okusa, ki ga le-ta da golažu, splača probat... Zdi se mi, da je prav vino tisto, ki da tej hrani piko na i! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar