O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
nedelja, 3. februar 2013
Veganski golaž s polento
Polento skuhaš z dodatkom oljčnega olja in soli. Koščke sojinega mesa posoliš in popariš, pustiš stati nekaj minut, da se zmehčajo. Nato na oljčnem olju v ponvi rahlo prepražiš 1 belo in 1 rdečo čebulo, soliš, da se čebula zmehča. Odcediš sojine koščke in jih pražiš s čebulo. Zaliješ s paradižnikovo mezgo (domačm pasiranim paradižnikom), zavreš, dodaš rdeče ali črno vino (modra frankinja da odličen okus) in začimbe - lovorjev list, rožmarin, origano, timijan in še kratek čas kuhaš. Po mojem okusu zraven najbolj paše polenta in zelena solata.
Sestavine (za 2 osebi):
- koruzni zdrob za polento,
- 1 bela čebula,
- 1 rdeča čebula,
- sojini koški (3 pesti, ali več, odvisno od okusa),
- 0,5 do 0,75 l paradižnikove mezge,
- 1 do 1,5 dcl rdečega/črnega vina,
- lovor, rožmarin, origano, timijan.
Čas priprave: 30 minut.
Opomba:
Ne spomnim se več kje in kdaj sem slišala (zdi se mi, da na vadbi joge...), da naj kuhar/ica hrane ne bi poskušal/a, med kuhanjem in preden jo ponudi... Če kje, se pri pripravi veganskega golaža, zaradi ustrezne količine vina in okusa, ki ga le-ta da golažu, splača probat... Zdi se mi, da je prav vino tisto, ki da tej hrani piko na i! :)
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar