O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
petek, 8. februar 2013
Cimetova jabolčna torta
Najprej v veliki skledi zmešaš moko z vinskim kamnom in cimetom in dodaš sladkor. V drugi skledi zmešaš razpuščeno margarinao in sojino-riževo mleko ter tekočo zmes vliješ v skledo s suhimi sestavinami in vse zmešaš v gladko maso. Testo vliješ v s peki papirjem obložen tortni model in ga obložiš s tanko narezanimi jabolčnimi krhlji, ki jin pomažeš z razpuščeno margarino. Nazadnje vrhnjo plast potreseš s sladkorjem in cimetom. Pečeš prbližno 45 do 50 minut. Odlična je topla (kot večina jabolčnih pit in peciv) pa tudi hladna.
Sestavine:
za testo
- 250 g pirine moke (tip 650),
- 2 člički cimeta,
- 2 žlički vinskega kamna,
- 110 g sladkorja (lahko v prahu, ni pa nujno),
- 60 g raztpljene margarine (Vitaquell Gourmet),
- 1,5 dcl sojino-riževega mleka.
za nadev:
- 2 jabolki,
- 1 žlica razpuščene margarine,
- 1 žlička cimeta.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar