Powered By Blogger

petek, 8. februar 2013

Cimetova jabolčna torta


Najprej v veliki skledi zmešaš moko z vinskim kamnom in cimetom in dodaš sladkor. V drugi skledi zmešaš razpuščeno margarinao in sojino-riževo mleko ter tekočo zmes vliješ v skledo s suhimi sestavinami in vse zmešaš v gladko maso. Testo vliješ v s peki papirjem obložen tortni model in ga obložiš s tanko narezanimi jabolčnimi krhlji, ki jin pomažeš z razpuščeno margarino. Nazadnje vrhnjo plast potreseš s sladkorjem in cimetom. Pečeš prbližno 45 do 50 minut. Odlična je topla (kot večina jabolčnih pit in peciv) pa tudi hladna.

Sestavine:
za testo
- 250 g pirine moke (tip 650),
- 2 člički cimeta,
- 2 žlički vinskega kamna,
- 110 g sladkorja (lahko v prahu, ni pa nujno),
- 60 g raztpljene margarine (Vitaquell Gourmet),
- 1,5 dcl sojino-riževega mleka.

za nadev:
- 2 jabolki,
- 1 žlica razpuščene margarine,
- 1 žlička cimeta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar