O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
torek, 5. februar 2013
Pražen tofu
Na olju najprej pražiš nasekljano čebulo. Dimljen tofu narežeš na drobne koščke, ga dodaš k čebuli in na hitro na močnem ognju in ob mešanju popečeš. Navaden tofu razdrobiš z vilico in ga vmešaš k čebuli in dimljenemu tofuju. Začiniš s soljo, poprom in kurkumo. Tako jed postane podobna umešanimi jajcem, po barvi. Sicer pa kurkuma da jedi odličen okus. Na koncu, za sočnost, dodaš še 2 žlici vode. Namesto navadnega lahko uporabiš tudi t.i. mehki tofu (silken tofu), v tem primeru ni potrebno na koncu dodati vode, saj je mehki tofu bolj sočen kot navaden. (Približno takšen recept je Aleš našel na internetu in sem ga povzela...)
Sestavine:
- oljčno olje,
- čebula,
- dimljen tofu (v ramerju 1:2 do navadnega ali mehkega tofuja),
- navaden ali mehki tofu,
- sol, poper, krkuma.
Čas priprave: 15 minut.
Opomba:
Takole pražen tofu je odličnega okusa, zraven paše kruh. V tej kombinaciji je samostojna jed, ki paše tako za kosilo kot večerjo.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar