O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
sobota, 30. marec 2013
Velikonočna kremna juha iz zelene
V teh prznikih, ko še posebej prihaja do izraza izkoriščanje živali, ko ljudje porabijo enormne količine jajc, svinjskih krač in šunk, skratka težke hrane živalskega izvora, je velikonočna ;-) kremna juha iz gomolja zelene prava osvežitev, tako po okusu kot po učinkih zelene na naše telo.
Gomolj zelene vsebuje kalcij, magnezij, kalij in vitamin C. Spodbuja izločanje vode iz telesa, ugodno vpliva na ledvične kamne, artritis ter na živčni in limfi sistem. :)
Na oljčnem olju rahlo prepražiš nasekljano čebulo, dodaš na kocke narezano zeleno in korenček. Zaliješ z 1 litrom vode in kuhaš do mehkega, cca 10 minut. Začiniš z jušno soljo (Lebe Gesund) ali z navadno soljo. Tibor je po ovohavanju omamno in osvežilno dišečega koščka surovega gomolja zelene ocenil, da bi kot začimbi juhi 'piko na i' dala nariban muškatni orešček in ingver v prahu. Imel je prav! :P
Po želji lahko ob koncu kuhanja dodaš še malo sojine smetane ter juho zmiksaš s paličnim mešalnikom.
Sestavine (za 4 osebe):
- oljčno olje,
- 1/2 čebule,
- 1/2 srednje velikega gomolja zelene,
- 1 rdeč korenček,
- jušna sol,
- muškatni orešček, ingver v prahu,
- sojina smetana.
Čas priprave: 20 minut.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar