Powered By Blogger

nedelja, 31. marec 2013

Veganska musaka

Najprej pripraviš pire ( s sojinim ali soja-riževim mlekom, margarino Vitaquell Gourmet).

Na olju prepražiš sesekljano čebulo, nato dodaš česen, pa potem še na kocke narezan jajčevec (lahko tudi cukin), papriko, paradižnik. Pekač namastiš z oljem, prekriješ s polovico zelenjave. Nato zelenjavo pokriješ s plastjo pireja in potem pire prekriješ s plastjo preostale zelenjave. Vrhnjo plast prekriješ z mešanico drobtin, peteršilja, česna in 1 JŽ olja. na kratko popečeš v pečici, da se musaka pogreje in da se hrustljavo  zapeče zgornja plast drobtin.

Načeloma se izogibam postani/pogreti hrani, pri tej musaki, ki jo za naju z Alešem še posebej odlično priravi moja mama, pa naredim izjemo. Musaka je tudi postana/hladna/ponovno pogreta v pečici zelo okusna. Čeprav pogosto slišimo, da naj krompirja ne bi jedli postanega, je ta jed gotovo izjema.

Zame je ta musaka ena najokusnejših jedi! :P
Še posebej, če jo skuha mama, kot je to! :)

Sestavine (za 4 osebe):
- približno 600 g pireja,
- oljčno olje,
- 1 čebula,
- 2 zoba česna
- 1 jajčevec,
- 1 rdeča paprika,
- 1 zelena paprika,
- 4 srednje veliki paradižniki,
- 4 JŽ drobtin,
- 1 JŽ sesekljanega svežega petršilja,
- sol, poper.

Čas priprave: 30 minut (in še posebej pire).



Ni komentarjev:

Objavite komentar