Powered By Blogger

ponedeljek, 25. marec 2013

Bananini mafini s temno čokolado

Posebej zmešaš mokre sestavine v multipraktiku, najprej čokolado, potem banane, sirup in stopljeno margarino in posebej suhe sestavine. Suhe sestavine postopoma vsuješ v mokre in zmiksaš v gladko maso, vendar na kratko, da testo ostane po peki rahlo. Pečeš v modelih za mafine, v peki papirčkih, 25 minut na 180 °C. Če imam dovolj sestavin, spečem dvojno maso, mafine zamrznem. Ko gremo na kakšno potovanje, jih vzamem s sabo, da vem, kaj (od sladkarij) jem... :P

Bananini mafini so meni najbolj okusni hladni, iz hladilnika. Ko so hladni pride aroma banane izraziteje do okusa.



sestavine (za 12 mafinov):
mokre sestavine:
- 125 g margarine (Vitaquell Gourmet),
- 65 g javorjevega ali agavinega sirupa,
- 3 srednje velike zrele banane,
- 70 g mlete temne čokolade,
- ali namesto čokolade 2 JŽ temnega kakava v prahu vmešaš med suhe sestavine.

suhe sestavine:
- 220 g polnozrnate pirine moke,
- 2 čž vinskega kamna (pecilnega praška),
-1/2 čž sode bikarbone,
- nariban muškatni orešček, cimet, kardamon, ingver v prahu....

Čas priprave: 35 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar