O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
nedelja, 24. marec 2013
Rdeče zelje z jabolkom in cimetom
Vreme še vedno ne dopušča vrtnarjenja, zato kuhamo, pečemo, kuhamo, papamo, .... :-)
Današnje odlično vegansko kosilo: rdeče zelje s slanim krompirjem in sejtanom. :P
Na olju najprej prepražiš sesekljano čebulo, dodaš narezano rdeče zelje, zaliješ z malo vode, soliš in dušiš. Jabolko olupiš in jo drobno sesekljaš ter jo vmešaš v zelje. Še naprej dušiš, dokler se zelje ne zmehča, proti koncu začiniš s poprom in cimetom in nazadnje dodaš še malo sojine smetane.
Krompir skuhaš v slani vodi, ko je kuhan, vodo odliješ (malo je pustiš, da ne bo krompir presuh), v krompir pa vliješ oljčno olje in sol (Sapori, Lebe Gesund) ter premešaš in premečkaš.
In še trgovinski sejtan po pariško (Veggie Spar), presenetljivo zelo okusen! ;-)
Še to, zraven zelo zelo paše hren,
jaz si ga kar razmažem po sejtanu.
Sestavine (za 2 osebi):
- kokosova mast za peko,
- 1 manjša čebula,
- 1/2 glave rdečega zelja,
- 1 jabolko,
- sol (Sapori, Lebe Gesund, poper, cimet),
- sojina smetana.
Čas priprave: 30 minut.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar