Powered By Blogger

nedelja, 24. marec 2013

Krompirjeva slama


Krompir naribaš (ročno ali v multipraktiku), ga soliš, začiniš po svojem okusu (poper, muškatni orešček), premešaš, da se sol in začimbe enakomerno razporedio in daš v ponev z razgreto kokosovo maščobo. Z lopatko oblikuješ lep rob, tako da slama ne štrli iz kroga in da se robovi ne zapečejo preveč. Pečeš na zmernem ognju in ko se spodna plast zapeče, krompirjevo slamo preložiš na velik krožnik.  S hitrim obratom slamo obrneš nazaj v ponev in pečeš še na drugi strani. Čas peke je odvisen od količine oziroma debeline plasti krompirja, vendar je nariban krompir zelo hitro pečen, 20 do 30 minut.

Sestavine za 2 osebi:
- 3 srednje veliki krompirji,
- kokosova mast za peko,
- sol, poper, muškatni orešček....

Čas priprave: 30 minut.




Ni komentarjev:

Objavite komentar