O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
petek, 22. marec 2013
Riž s curryjem, jabolkom, banano in rozinami
Tale recpt je povzet po Živalim prijazni kuharici - K naravi.
Dokler nisem poskusila te jedi, mi sladkasto-kiselkasto-slani okusi niso bili všeč. Kombinacija sestavin iz te omake pa je prav božasnkega okusa! To jed je resnično vredno skuhati in poskusiti :).
V slani vodi skuhaš basmati (bel ali rjav) riž.
Na močno segretem sončničnem olju prepraziš nasekljano čebulo, jo začniš s curryjem, dodaš jedilno žlico riževe moke in zaliješ z rastlinskim oljem (soja-riž, ovseno mleko itd.). Zavreš in vmešaš nasekljano jabolko in banano ter jedilno žlico rozin. Soliš, malo popraš in kuhaš 5 minut. V ponvi posebej prepražiš mandlje v lističih, s katerimi ob serviranju posuješ jed. Njam njam njam, za polizat krožnik. :P
Ker je jed tako dobra, zraven pa precej nenavadnega okusa, lahko z njo prijetno presenetiš goste, ki jih povabiš nakosilo.... Zraven odlično paše solata iz motovilca.
Sestavine (za 2 osebi):
- riž,
- sončnično olje,
- 1 čebula,
- 1 jabolko,
- 1 banana,
- 1 JŽ rozin,
- 1 JŽ riževe moke,
- 2 dcl rastlinskega mleka (soja-riž, ovseno),
- sol, poper, curry,
- 3 JŽ mandljev v lističih.
Čas priprave: 20 minut.
-
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar