Čez noč namočiš čičeriko in jo naslednji dan skuhaš (cca 45 minut). V multipraktiku zmiksaš kuhano čičeriko, oljčno olje, limonin sok, tahini, česen, sol, začimbe, malo vode. Priporočam mešanico arabskih začimb. Do zdaj se je izkazalo, da je s to mešanico začimb humus prav božanskega okusa! Po potrebi dodajaš malo vode, lahko tudi tiste, ki jo prihranič od kuhanja čičerike, da dobiš bolj ali manj čvrst humus. Humus lahko hraniš nekaj dni v hladilniku. Zraven odlično pašejo zelenjavno-chia polpetki (http://katjina-kuharija.blogspot.com/2013/02/zelenjavno-chia-polpeti.html).
Sestavine:
- 250 g kuhane čičerike,
- 3 zobi česna,
- sok 1 limone,
- 4 žlice oljčnega olja,
- 1 do 2 žlici tahinija,
- sol, (arabske) začimbe.
Čas priprave: 10 minut.
In pa povrhu naseckaš sveže metine liste, posipaš s sladko papriko, pokapljaš z olivnim oljem... njami!
OdgovoriIzbrišiHumus je ena izmed mojih najljubših jedi, še posebej poleti in zraven zelenjava iz domačega vrta. Tudi sedaj na potovanju jo kupujem vsak drug dan, zraven pa korenček, kumarice, paradižnik.
Ugani, kaj sem jedla danes za kosilo ,-)
Aja, lahko narediš tudi presni humus, čičeriko zgolj namočiš in zmiksaš, brez kuhanja.
Humus, a ne da? :)
OdgovoriIzbrišiSuper za namig za presni humus!
Upam, da ne napenja? ;)
Snežni pozdarv v Oman, če si še tam?