Powered By Blogger

petek, 15. februar 2013

Mini zelenjavne pite


Zmešaš moko s soljo, razpustiš margarino (ali maslo) ter vse pregneteš v gladko testo, dodaš 1 do 2 žlici vode, po potrebi. Testo pustiš počivati pol ure. V tem času pripraviš zelenjavni nadev.

Potem testo razdeliš na 6 delov in 6 mini pekačev( z 10 cm premerom) z rokami obložiš s testom.  Pečeš v pečici na 200 stopinj Celzija, 10 do 15 minut, da se testo lepo zapeče. Najbolje je, da mini pekače položiš v velik pekač (torej ne položi mini pekačev na mrežo), ker se pri peki lahko cedi maščoba iz pekačev, pa da se pečica ne zapaca...

Za nadev na kratko dušiš zelenjavo, jo začiniš po svoje.Tu je možnih nešteto kombinacij, sama uporabim tisto, kar imam pri roki, zato vedno skombiniram kaj novega.

Na zgornji fotografiji je na oljčnem olju dušena mešanica pora, naribanega rumenega in rdečega korenja, drobno nasekljane rumene in zelene paprike ter na koncu dodanih indijskih oreškov. Začinila sem s soljo in curryjem.

Pečeno testo vzameš iz pekačev, položiš na krožnike in jih napolniš z zelenjavnim nadevom. Ponudiš in ješ toplo. Resnično zelo zelo okusna jed! :P

Sestavine:
za testo
- 200 g pirine moke (T 650) ali polnozrnate,
- 1/2 čajne žličke soli,
- 100 g razpuščene margarine Vitaquell Gourmet (ali masla),
- 1 do 2 žlici vode.

za nadev
- 500 g mešane in na oljčnem olju (ali kokosevi maščobi) dušene zelenjave, soljene in začinjene.

Čas priprave: 30 minut (testo počiva 30 minut!).

Ni komentarjev:

Objavite komentar