O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
petek, 15. februar 2013
Chili con Soya
Chili con Soya, enoločnica s sojinim mesom, rdečim fižolom, začinjena s chilijem in cimetom v prahu.
Čez noč namočiš rdeč fižol in ga naslednji dan skuhaš.
V večji posodi na oljčnem olju do mehkega prepražiš drobno nasekljano čebulo in strt česen, soliš. Med tem s slanim kropom popariš sojino meso (drobne ali večje koščke, po želji). Ko se sojino meso zmehča, ga dodaš čebuli in česnu ter kratko popražiš. Že na začetku dodaš malo chilija v prahu. Zaliješ s paradižnikovo mezgo (jaz uporabljam domačo), zavreš, dodaš kuhan fižol, začiniš z lovorjevim listom, cimetom in chilijem. Soliš po okusu. Še malo kuhaš. Chili najboljši okus razvije šele po nekaj urah. Zato je fino, če nekaj časa stoji. Kot chili je tudi cimet je pri tej jedi nepogrešljiv. Poskusi! Drugi dan je še boljši! ;-)
Chili con Soya je hitro pripravljen, še posebej, če uporabiš fižol iz kozarca (Alnatura). Čeprav ga jaz rajše kuham, kot sploh vse stročnice. Izogibam se konzervirani hrani.
Sestavine:
- manjša rdeča in manjša bela čebula,
- 2- 3 strte zobe česna,
- pol jušnega krožnika suhega sojinega mesa,
- 0,75 dcl do 1 l paradižikove mezge,
- 200 g rdečega kuhanega fižola,
- sol, chili, cimet, lovorjev list.
Čas priprave: 30 minut. (in kuhanje čez noč namočenega fižola)
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar