Tole je Petrin recept Oreo srčki, jaz pa sem jih poimenovala Veganski makroni :)
Tu je povezava:
Oreo srčki
moji makrončki :P
Povzemam recept za testo:
- 120 g pirine moke (T 650),
- 30g + 2 JŽ temnega kakava v prahu (Alnatura),
- 78g + 2 JŽ sladkorja (Bio Natur pur Rohrzucker),
- 1/4 čž soli,
- 1/2 čž pecilnega praška - vinski kamen (Alnatura),
- 1 čž bio vanilijevega sladkorja,
- 44 g stopljenega kokosovega olja,
- 3 jž rastlinskega mleka,
- 2 jž agavinega sirupa.
V eni skledi zmešaš tekoče sestavine, v drugi suhe, nato pa tekoče
primešaš suhim in dobro zmešaš, lahko z mikserjem (spirlnim) ali z roko.
Masa naj pol ure počiva.
Pečico segreješ na 150 °C . Testo enakomerno razporediš (lahko z roko) v
pekač z obodom, ali v majhne pekače za pite (10 cm premer) in jih pečeš
15 minut (oz. 10 minut v majhnih pekačih) v pekaču ali na peki papriju,
če je testo v tortnem obodu ali modelu. Testo po peki ostane mehko.
Hudi, hudi makroni, res! Top ideja, vse pohvale!
OdgovoriIzbriši