Čez noč namočiš 1 skodelico indijskih oreškov in ½ skodelice datljev, toliko, da jih voda prekrije. Datlje skupaj z vodo potem zmiksaš s paličnim mešalcem, indijske odcediš in jih uporabiš za kremo.
Če želiš manj grobo zmiksano podlago, mandlje in lešnike zmelji v kavnem mlinčku, preden jih daš v multipraktik. Kokosovo olje dodaš nazadnje. Maso podlage razporediš v tortni model in daš v hladilnik.
Kremo (oz. osnovna razmerja sestavin) pripravljam po 'defaultu', torej kot pri češnjevi ali breskovi presni torti, malo menjam samo sestavine.
Podlaga:
- 1 skodelica mandljev (zmletih v kavnem mlinčku),
- ½ skodelice lešnikov (zmletih v kavnem mlinčku),
- 4 JŽ datljeve paste
- 2 JŽ temnega kakava,
- 2 JŽ agavinega sirupa,
- 2 JŽ kokosovega olja.
Krema:
- 1 skodelica 8 do 12 ur namočenih indijskih oreškov,
- 2 skodelici narezanih zrelih banan,
- 3 JŽ datljeve paste,
- 2 JŽ lanenih semen (zmletih v kavnem mlinčku)
- 50 ml javorjevega sirupa,
- 4 JŽ temnega kakava,
- ½ čž burbonske vanilije,
- ¼ čž cimeta v prahu,
- 1/5 čž naribanega muškatnega oreška,
- 100 ml kokosovega olja.
Vse sestavine postopoma zmešaš v multipraktiku, kokosovo
olje dodaš nazadnje. Kremo vliješ v tortni obod s podlago. Torta naj v
hladilniku stoji vsaj 8 ur.
Ni komentarjev:
Objavite komentar