Čez noč namočiš 1
skodelico indijskih oreškov in ½ skodelice datljev.
Datlje skupaj s tekočino/vodo zmiksaš s
paličnim mešalnikom v gladko pasto. Indijske oreške odcediš in spereš pod tekočo
vodo.
Sestavine za podlago postopoma zmiksaš v multipraktiku, kokosovo olje dodaš nazadnje, maso daš v tortni obod in v hladilnik. Če je treba, multipraktiku malo pomagaš z lopatko. :)
Za kremo postopoma zmiksaš vse sestavine, kokosovo olje spet dodaš nazadnje. Kremno maso vliješ v tortni obod s podlago. Tortico daš v hladilnik, stoji naj vsaj 8 ur. Seveda jo lahko ješ prej, vendar ne bo tako čvrsta, kot bi bila sicer. Presna breskova torta s kokosom je krasnega okusa. Namesto breskev je odličen tudi mango. Za vroče poletne dni ni boljše torte kot je presna!
Sestavine za podlago postopoma zmiksaš v multipraktiku, kokosovo olje dodaš nazadnje, maso daš v tortni obod in v hladilnik. Če je treba, multipraktiku malo pomagaš z lopatko. :)
Za kremo postopoma zmiksaš vse sestavine, kokosovo olje spet dodaš nazadnje. Kremno maso vliješ v tortni obod s podlago. Tortico daš v hladilnik, stoji naj vsaj 8 ur. Seveda jo lahko ješ prej, vendar ne bo tako čvrsta, kot bi bila sicer. Presna breskova torta s kokosom je krasnega okusa. Namesto breskev je odličen tudi mango. Za vroče poletne dni ni boljše torte kot je presna!
Podlaga:
- 1 skodelica mandljev,
- ½ skodelice lešnikov,
- 4 JŽ datljeve paste,
- 2 JŽ temnega kakava (Alnatura),
- 2 JŽ agavinega sirupa,
- 2 JŽ kokosovega olja.
Krema:
- 1 skodelica 8 do 12 ur namočenih indijskih oreškov,
- 2 skodelici olupljenih, narezanih zrelih breskev,
- 2 JŽ datljeve paste (oz. preostanek od količine paste za podlago),
- 50 ml agavinega sirupa,
- ½ skodelice v kavnem mlinčku mlete kokosove moke,
- 2 JŽ soka limete,
- ¼ čž burbonske vanilije v prahu,
- ½ čž cimeta,
- 100 ml kokosovega olja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar