O veganski kuhariji, o zelo enostavni pripravi hrane, ki jo z veseljem kuham in pripravljam. Sestavine so iz bio in ekološke pridelave, precej tudi z domačega vrta.
nedelja, 21. julij 2013
Breskova presna torta
Po petkovi neuspeli pripravi kreme za čokoladno vegansko torto je (ponovno) dobro uspela presna torta, tokrat breskova. Podlaga je kot pri češnjevi presni torti, čeprav bo lahko naredila tudi drugačno. a te je res dobra, z močnim okusom po kakavu, kar se odlično poda k različnim okusom sadnih krem. Podobno tudi za kremo velja kot za zgoraj omenjeno češnjevo, z malo variacijami. Za okras pa uporabim tisto, kar je trenutno pri roki ali na domačem vrtu. Tokrat prelepi in užitni cvetovi boreča.
Za kremo:
- 2 skodelici olupljenih in na koščke narezanih zrelih breskev,
- 1 skodelica 8 do 12 ur namočenih indijskih oreškov,
- preostala pasta (lahko tudi manj) zmiksanih datljev od količine za podlago češnjeva presna torta,
- 50 ml agavinega sirupa,
- 1/2 čž burbonske vanilije v prahu,
- 1/2 čž cimeta,
- ščep soli,
- 1 JŽ stisnjenega soka limete,
- 100 ml kokosovega olja.
Naprej pripraviš podlago, jo razporediš v tortni obod in daš v hladilnik.
Postopoma vse sestavine za kremo zmiksaš v multipraktiku, kokosovo olje dodaš nazadnje. Kremo vliješ v obod in daš v hladilnik. Torta naj stoji čez noč oz. dovolj časa, da se fino strdi.
Res ne vem, zakaj bi sploh še pekla torte! :P
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
koliko je to 'ena skodelica'?
OdgovoriIzbriši237 ml (1 cup)
OdgovoriIzbriši