Po petkovi neuspeli pripravi kreme za čokoladno vegansko torto je (ponovno) dobro uspela presna torta, tokrat breskova. Podlaga je kot pri češnjevi presni torti, čeprav bo lahko naredila tudi drugačno. a te je res dobra, z močnim okusom po kakavu, kar se odlično poda k različnim okusom sadnih krem. Podobno tudi za kremo velja kot za zgoraj omenjeno češnjevo, z malo variacijami. Za okras pa uporabim tisto, kar je trenutno pri roki ali na domačem vrtu. Tokrat prelepi in užitni cvetovi boreča.
Za kremo:
- 2 skodelici olupljenih in na koščke narezanih zrelih breskev,
- 1 skodelica 8 do 12 ur namočenih indijskih oreškov,
- preostala pasta (lahko tudi manj) zmiksanih datljev od količine za podlago češnjeva presna torta,
- 50 ml agavinega sirupa,
- 1/2 čž burbonske vanilije v prahu,
- 1/2 čž cimeta,
- ščep soli,
- 1 JŽ stisnjenega soka limete,
- 100 ml kokosovega olja.
Naprej pripraviš podlago, jo razporediš v tortni obod in daš v hladilnik.
Postopoma vse sestavine za kremo zmiksaš v multipraktiku, kokosovo olje dodaš nazadnje. Kremo vliješ v obod in daš v hladilnik. Torta naj stoji čez noč oz. dovolj časa, da se fino strdi.
Res ne vem, zakaj bi sploh še pekla torte! :P
koliko je to 'ena skodelica'?
OdgovoriIzbriši237 ml (1 cup)
OdgovoriIzbriši