Powered By Blogger

sobota, 13. april 2013

Veganska porova zloženka

Krompir. Zelo ga imam rada. Samo mora biti dober, okusen. Tak prav gotovo ni tisti, ki ga lahko kupiš v trgovini ali ješ v kakšni gostilni. Zato bo krompir prvi, ki ga bom zasadila na njivo. Krompirja niti ne jemo veliko, kupujem in dobim ga neposredno pri pridelovalcih, ki ga pridelajo naravno in ga skladiščijo kot je treba, ki ga ne perejo..., ampak samo pobranega in posušenega shranijo v pravi kleti.... Dober krompir je res dober! Krompir pripravljam na različne načine, z manjšimi variacijami, vse variante pa so zelo okusne.

To je varianta krompri & por, porova zloženka. Da je vse pripravljeno čim hitreje, uporabiš multipraktik in sesekljaš olupljen krompir in očiščen por. Sesekljano mešanico položiš v z oljčnim oljem namaščen pekač. Začiniš s soljo, poprom in mušaktnim oreščkom, po želji dodaš še malo oljčnega olja ter vse premešaš. Vrhnjo plast prekriješ z jabolčno skorjico (jabolko nasekljaš in zmešaš s sončničnimi semeni, če ješ sir, lahko dodaš še malo naribanega sira).


Vse skupaj zaliješ s sojino smetano, po celotni površini, da se vsa masa prepoji z njo. Pečeš v pečici, na 200°C, približno 35 minut. Meni se rado zgodi, da malo preveč zapečem, vsaj ob vogalih... ;-)


Sestavine (za 2 osebi):
- 1/2 kg krompirja,
- 1 večji por,
- oljčno olje,
- sol, poper, muškatni orešček,
- 1 jabolko,
- 2 pesti sončničnih semen,
- 1 sojina smetana (Vitaquell ali katera druga).

Čas priprave: 50 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar