Powered By Blogger

ponedeljek, 8. februar 2016

Veganska borovničeva pita z listnatim testom

Najprej olupiš in naribaš jabolka, jih poliješ s sokokm iztisnjene limone, dodaš borovnice (zmrznjene ali sveže), daš na stran.

Pekač za pito namastiš s kokosovim oljem in potem vanj razprostreš listnato testo, ga obrežeš in z ostanki obložiš robove. Z vilico preluknjaš testo na več mestih, da se potem pri peki ne bo dvigovalo.  Za 5 minut daš v pečico, ogreto na 150°C in potem vzameš ven iz pečice.

Nadev pripraviš v multipraktiku ali blenderju. Najprej sesekljaš namočene indijske oreške, nato dodaš koščke banane, potem naribano jabolko in borovnice, tofu, sladkor, kokosovo olje, cimet, bourbonsko vanilijo in škrob. Vse zmiksaš v gladko maso, ki jo potem vliješ na testo. Pečeš 30 minut na 180°C. Pita je odlična topla in hladna. Enostavna in hitra priprava. :)

Sestavine:
- 1 zavoj listnatega testa (Hofer prodaja veganskega)
- 1/2 skodelice (cup) vsaj 2 uri namočenih indijskih oreškov
- 1 zrela večja banana
- 1 manjša limona
- 1 skodelica (cup) naribanih jabolk
- 1 skodelica borovnic
- 1 paket 'svilnatega' (silken) tofuja (300 g)
- 1 JŽ kokosovega olja
- 3/4 skodelice kokosovega sladkorja
- 1 čz cimeta
- 1 čž bourbonske vanilije
- 3 JŽ jedilnega škroba



Ni komentarjev:

Objavite komentar