Najprej zmešaš suhe sestavine in potem po koščkih dodajaš
margarino. Najbolje je kar z rokami zgnesti gladko maso. Razdeliš jo v 6
pekačev za mini pite. Testo enakomerno razporediš ob robovih in po dnu pekačev.
Večkrat ga prebodeš z vilicami, da se kasneje med peko ne bo dvigovalo. Pekače
za 30 minut postaviš v zamrzovalnik ter daš potem direktno iz zamrzovalnika v
pečico, ogreto na 190°C. Pečeš 10 minut, jih vzameš ven in testo napolniš z
nadevom.
Narezane jagode zmešaš z vsemi sestavinami za nadev.
Jagode potem zložiš na testo, v krogih in plasteh. Nazadnje sok, ki so ga
spustile jagode razporediš po vseh nadevih oz. pitah
Pite pečeš dalje, 25 minut pri 190°C.
Pripraviš še kokosovo sladko smetano: pločevinko
polnomastnega kokosovega mleka daš vsaj za pol ure v zamrzovalnik, da se voda
usede na dno, maščoba pa ostane na vrhu. Odpreš pločevinko in uporabiš samo
maščobo z zgornje polovice konzerve, ki jo v posodi za stepanje smetane zmiksaš
s sladkorjem v prahu, ki ga dodajaš postopoma ter dodaš še vanilijev ekstrakt (ali
bourbonsko vanilijo v prahu).
Pite naj se malo ohladijo. Odlične so še tople, kokosova
smetana se rahlo in sladko raztopi po njih. Nič manj slastne niso hladne,
smetana se v hladilniku lepo strdi, pita pa dobi žlahtni jagodni okus...
Testo (za 6 'mini
pita' pekačev s premerom 10 cm, lahko pa tudi za 1 navaden pekač):
- 1 ½ skodelice
pirine gladke moke
- 1/3 skodelice sladkorja v prahu
- 1 ščep soli
Nadev:
- 470 g svežih
jagod (narezanih na pol cm, v smeri od peclja navzdol, da jih lahko lepo zlagaš
kot lističe v koncentrične kroge)
2 JŽ jedilnega škroba
2 JŽ sveže stisnjenega limoninega soka
¼ kristalnega
sladkorja
Kokosova sladka
smetana:
1 pločevinka mastnega kokosovega mleka (Vegalife je
odličen!)
¼ skodelice
sladkorja v prahu (lahko tudi več ali manj, kolikor komu paše)
½ čž vanilijevega
ekstrakta (ali bourbonske vanilije v prahu)
Ni komentarjev:
Objavite komentar