Krhko testo:
- 250 g polnozrnate pirine moke,
- 50 g mletih mandljev,
- 100 g trsnega sladkorja (Natur Pur),
- 1 ščepec soli,
- 1 čž cimeta,
- ½ čž vinskega kamna (Alnatura),
- 130 g margarine (Vitaquel Gourmet)
- 2 – 3 JŽ hladne vode.
- 250 g polnozrnate pirine moke,
- 50 g mletih mandljev,
- 100 g trsnega sladkorja (Natur Pur),
- 1 ščepec soli,
- 1 čž cimeta,
- ½ čž vinskega kamna (Alnatura),
- 130 g margarine (Vitaquel Gourmet)
- 2 – 3 JŽ hladne vode.
Nadev:
- 400 g rahlo odmrznjenih malin,
- 120 g želirnega sladkorja (Natur Pur),
- 1 JŽ jedilnega škroba.
- 400 g rahlo odmrznjenih malin,
- 120 g želirnega sladkorja (Natur Pur),
- 1 JŽ jedilnega škroba.
Suhe sestavine zmešaš, potem dodaš čim bolj na sobni temperaturi zmehčano margarino in nazadnje vodo, kolikor je treba. Vse zgneteš v testo, ki ga zaviješ v folijo in ga daš počivat za 15 minut v zamrzovalnik, ali za 30 minut v hladilnik. Za nadev zmešaš maline z želirnim sladkorjem in škrobom. Testo razporediš v pekač (23 - 26 cm premera), na dno in z robom ob obodu, najbolje z roko in majhnim valjčkom. Sama se z estetskim videzom roba nisem pretirano ukvarjala, ker je že zaradi polnozrnate moke testo videti precej rustikalno in zato ni nič narobe, če je tudi oblikovano manj fino. Na testo daš dobro in enakomerno premešan sadno – sladkorni nadev.
Pečeš 30-35 minut v segreti pečici na 170°C.
Malinina pita je dobra topla, še bolj okusna pa je hladna. Skratka, zelo hitro in enostavno pripravljena pita odličnega okusa.
Ni komentarjev:
Objavite komentar